Paardenfotoshoots: de bloopers

 

Soms zit het mee, en soms…

Nouja, kijk zelf maar!

Normaal gesproken krijgen jullie natuurlijk alleen de eindresultaten te zien van een fotoshoot: de prachtig schoongemaakte paarden, de manen perfect wapperend in de wind terwijl ze met hun eigenaar, zonder zadel op de rug, de zonsondergang tegemoet rijden. Natuurlijk is dat het mooiste… Maar het gaat niet altijd in één keer goed! Hierbij een kijkje achter de schermen: de bloopers van de fotoshoots.

 

1. Lach eens naar het vogeltje

We hebben het allemaal geleerd: lach eens naar het vogeltje! Maar hoe goed je ook je best doet, soms is lachen naar de camera gewoon je beste pose… Als paard zijnde dan:

 

Wat wel weer leuk is, is dat lachen aanstekelijk werkt! Kijk maar:

2. Strike a pose

De perfecte locatie voor een blackfoto, een prachtig model, het licht was mooi zacht… Wat zou er mogelijk nog mis kunnen gaan? Strike a pose!

3. Long hair, don’t care

Het is altijd wel wat, met die lange manen. Ze zijn eigenlijk maar één van de twee: praktisch of prachtig. Maar allebei tegelijk? Nee, niet mogelijk.

4. De kunst van een goede compositie

Paardenfotografie. Het draait er allemaal om, de band tussen mens en dier zo goed mogelijk weer te geven. Als het ware alsof ze één zijn. Kwestie van goed kijken naar het aanwezige licht, en op het juiste moment de foto maken.. Ik noem deze pose ‘de centaur’: 

 

5. De ontsnapping

In de top 3 van meest-gestelde-vragen: ‘Gaat dat nou nooit mis, zo’n groot paard zonder halster om, loslopend in zo’n geïmproviseerde paddock van dun draad en prikpaaltjes?’ Gelukkig gaat het bijna altijd goed. En ontsnapt er eens een paard, dan zal je net zien dat het er eentje is die zich buiten de paddock lostrekt, terwijl binnen de paddock het model braaf tussen de draadjes blijft: 

En of dat eng is, je paard zonder halster of hoofdstel zo in een paddock laten lopen? Misschien wel… maar soms maakt dat hoofdstel ze ook weinig uit:

(Geen zorgen, het wit rond de mond is schuim van het eten met hoofdstel in, geen beschadiging – het enige beschadigde hier was het gloednieuwe gescheurde hoofdstel, en wellicht ons ego.)

6. Ze waren zo mooi schoon!

Met de nadruk op wáren.
En soms lijken ze je nog uitdagend aan te kijken ook.
‘Ja, ik heb gerold, dat zie je goed. What you gonna do about it?’

En zullen we het ook nog even hier over hebben: waarom is het zo dat witte paarden graag in donker zand rollen… Maar dat donkere paarden het liefste in wit zand liggen??

7. Bij deze blijft in elk geval het paard schoon:

Soms heb je geluk en blijft het paard mooi schoon. De ruiter daarintegen… (mag ik verder geen uitspraken over doen van mijn advocaat ;P)

8. Prachtige foto’s in het water

Fotoshoots aan het strandje, samen met je paard door het water lopen, wat is er nou mooier… Alleen moet je paard niet bang zijn voor natte voeten.

9. So majestic

Maar als je dan eenmaal het water in bent, met je jurk, op je paard…. Dan kan het eindresultaat alleen maar sprookjesachtig mooi zijn… toch? Toch??

10. Nog meer water

Soms is de nood erg hoog. Tja, dat krijg je natuurlijk, van al dat gepraat over water:

 

Ik fotografeer trouwens ook honden! 

… Maar misschien moet ik daar nog even verder mee oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *