Fotoshoot paard

Een waardevolle herinnering voor altijd

Werken in rust & ontspanning, en het aanpassen aan wat mens of dier te bieden heeft, staat centraal in mijn werkwijze als paardenfotograaf. U kunt niet alleen bij mij terecht voor een fotoshoot met paard, maar ook voor een reportage van uw paard(en) alleen. Door het goede overleg en de duidelijke instructies, voelen de meeste klanten zich al gauw op hun gemak. Ik geloof dat iedereen het beste tot zijn recht komt in de prettige sfeer die deze werkwijze uitstraalt: hierdoor worden de foto’s geen statische portretten, maar spiegelen zij als het ware het karakter van de geportretteerde.  Mijn specialisatie is paardenfotografie, van sportpaard tot koudbloed, van actiefotografie tot portretten en sfeervolle foto’s van de band tussen mens en dier. De informatie op deze pagina is voornamelijk gericht op paarden fotoshoots, maar wees absoluut vrij om contact op te nemen voor andere opdrachten. 

Heeft u na het lezen van onderstaande informatie nog vragen? Wellicht vindt u het antwoord terug op de veelgestelde vragen pagina. Liever persoonlijk contact, of al klaar om te boeken? Wacht niet langer meer en neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.  Let’s make memories!

ALTIJD, BIJ ELKE PAARDEN FOTOSHOOT:

Een professionele aanpak met een persoonlijke benadering​

 • OP LOCATIE
  Uw fotoshoot kan plaatsvinden op een buitenlocatie naar keuze, van weiland tot bos, van strand tot heide.

  Geen mogelijkheid  uw paard te vervoeren? Geen probleem! De fotograaf komt naar u toe, en we gaan op zoek naar de meest fotogenieke plekken bij en rondom stal.
 • IN VRIJHEID
  Uw paard in vrijheid op de foto? Dankzij het gebruik van speciale fotohalsters is dit mogelijk zonder in te geven op veiligheid.

  De fotografe kan een stevig fotohalster meebrengen, waaraan uw eigen touw wordt geclipt. Na afloop worden het halster en touw weggewerkt.
 • INVULLEN NAAR WENS
  U boekt altijd een uitgebreide fotoshoot van paard of pony, zonder tijdsdruk (tenzij anders besproken).

  Uw fotoreportage is overigens volledig naar wens in te vullen, van  mooie portretten tot  actiefoto’s of juist liefdevolle foto’s samen. Uitloop is geen probleem.
 • ZELF KIEZEN

  Binnen 14 dagen ontvangt u een voorselectie > 50 foto’s om zelf uit te kiezen welke beelden u bewerkt wilt ontvangen. 

  Nabestellen kan  ook altijd en kost €15 per digitale foto. Bij het standaard pakket ontvangt u elke foto ook digitaal op hoge resolutie, zonder logo (voor privégebruik).  

fotoshoot met paard - van begin tot eind

VOORAF

Je kunt een fotoreportage het beste boeken per e-mail door een berichtje te sturen naar info@fotogenikki.nl, maar mag ook telefonisch contact opnemen met mij via 06-14544027.   Twijfel je over welk pakket het meest geschikt is? Dan adviseer ik je graag. Geen reactie gehad? Excuses, zou je dan nog eens willen mailen?

We bespreken vooraf al jouw ideeën en wensen, waarbij ik graag met je mee denk over mogelijkheden & locaties. Ik kan naar jou toe komen, bij stal, of een mooi gebied in de buurt. Maar je mag ook je paard op de trailer zetten en mij om mooie locaties vragen! 

En of je nou vaker voor de camera hebt gestaan, of dat dit je eerste fotoshoot is, je ontvangt vooraf een handig document met tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden!

TIJDENS

Tijdens de fotoreportage nemen we rustig de tijd, zodat zowel jij als je paard goed op het gemak zijn. Zo vangen we de blikken van je paard die hem echt herkenbaar maken voor jou, en de oprechte en liefdevolle momenten tussen jullie samen. Gemiddeld duurt een fotoshoot 1 tot 2 uur. Soms zijn we langer bezig, maar dit is inbegrepen in de prijs. 

Vind je het moeilijk om voor de camera te staan, maar wil je toch graag op de foto met je paard? Ik help je hier graag doorheen met rustige begeleiding en adviezen over hoe je kunt poseren. En tussen dit poseren door geef je gewoon wat extra knuffels aan je paard, zodat we ook die spontane momentjes vastleggen! 

Je mag gebruik maken van mijn fotohalsters zodat je paard achteraf ‘los’ lijkt te staan.

NA AFLOOP

Als het goed is, ga je na een superleuke ervaring weer naar huis en kijk je uit naar je foto’s! Na ongeveer 14 dagen ontvang je een ruime voorselectie van de gemaakte foto’s. Hier mag jij zelf je eigen foto’s uit kiezen, die ik vervolgens voor je ga nabewerken. Je kunt uiteraard ook extra foto’s nabestellen voor €15 per foto.

Foto’s op webformaat worden in het klein voorzien van mijn watermerk, zoals foto’s op deze site. Foto’s in hoge resolutie kun je zelf (laten) afdrukken, en hebben geen logo of watermerk op de foto!

Na het doorgeven van je keuze, duurt het ongeveer 14 dagen voor ik je foto’s zorgvuldig heb nabewerkt en digitaal verstuur. Zitten er fotoprints in het pakket? Dan ontvang je na ongeveer 21 dagen je fotopakketje per post. 

prijzen paardenfotografie

Onderstaande tarieven zijn inclusief btw, exclusief reiskosten (€ 0,19 per km, retour vanaf 1222JK). 

Voor het boeken van een fine-art fotoreportage of afscheidsreportage, bekijk de special shoots.

Elke reportage is in te vullen naar wens (uitgezonderd fine-art foto’s): van blackfoto’s tot actiefoto’s, van paardenportretten tot sprookjesachtige foto’s samen. Wilt u wel graag een gewone fotoreportage uitbreiden met fine-art foto’s? Dat kan ook vanaf €99.

Voorbeeld paardenfotografie

BASIC – €199

 • 8 DIGITALE FOTO’S
  8x In webformaat  met logo
  1x in groot formaat zonder logo
  (Of: 1x Fotoprint 20x30cm)
 • 8 FOTOPRINTS 10x15cm
  Uw 8 gekozen foto’s ontvangt u GRATIS afgedrukt op 10x15cm.

Voorbeeld fotoshoot paard

STANDAARD – €279

 • 10 DIGITALE FOTO’S
  In webformaat  met logo
  In groot formaat zonder logo
  Geleverd op USB-stick

 • 10 FOTOPRINTS 10x15cm 
  Uw 10 gekozen foto’s ontvangt u GRATIS afgedrukt op 10x15cm. 

Voorbeeld fotoshoot met paard

DELUXE – €399

 • 15 DIGITALE FOTO’S
  In webformaat  met logo
  In groot formaat zonder logo
  Geleverd op USB-stick

 • FOTOBOEK 15x15cm
  Uw gekozen foto’s afgedrukt in een luxe fotoalbum van 15×15 – 15x20cm. 

Eén van deze pakketten uitbreiden met paarden fine-art fotografie?

Wanneer u graag naast uw gewone fotoreportage, ook enkele fine-art paardenfoto’s zou willen ontvangen, kunt u het bestaande pakket uitbreiden voor €99. Hierbij worden maximaal 30 minuten lang nog extra fine-art foto’s gemaakt met witte of zwarte achtergrond, en indien gewenst, met de flitsers. U ontvangt 2 extra digitale foto’s in groot formaat zonder logo (en webformaat met logo). 

Het is natuurlijk ook mogelijk een volledige paarden fine-art reportage te boeken, waarbij we werken zonder tijdsdruk en meer poses en ideeën kunnen uitwerken.

SPECIAL SHOOTS

Naast de standaard pakketten (basic, standaard en deluxe) worden twee speciale pakketten aangeboden.
Een equine fine-art shoot geeft u een uniek kunstwerk van uw eigen paard.
Een afscheidsreportage biedt u de mogelijkheid het afscheid van uw dier op respectvolle wijze in beeld te laten brengen.

Blackfoto paard

EQUINE FINE-ART 

 • UNIEK KUNSTWERK
  Met een Equine fine-art fotoshoot haalt u een uniek stuk kunst in huis… van uw eigen paard! De fotograaf creëert een bijzonder en creatief beeld, soms zelfs met behulp van flitsers en een achtergronddoek. Een equine fine-art shoot geeft u geen standaard portretfoto van uw paard maar juist een subtiel en sfeervol kunstwerk voor aan de muur.

 • VOORBEREIDING
  Vooraf worden al uw wensen uitgebreid besproken: waar komt het kunstwerk te hangen, en gaat u voor portret, of eerder een bijzondere close-up of detail?  Soms zijn flitsers nodig voor de reportage, maar deze werken op accu: een stroomvoorziening is niet nodig. Tijdens de reportage neemt de fotograaf ook voorbeelden van verschillende materialen mee, van plexiglas tot hout, voor u om kennis mee te kunnen maken.

 • NA AFLOOP
  Na afloop ontvangt u een voorselectie van de gemaakte foto’s (minimaal 25 beelden) waaruit u zelf kiest welke beelden u nabewerkt wenst te ontvangen. Het is ook mogelijk uw printwerk voor aan de muur direct bij de fotograaf te bestellen.

Afscheidsfotoshoot paard

AFSCHEIDS FOTOSHOOT 

 •  AFSCHEID
  De laatste fotoshoot voor verkoop of afscheid is iets bijzonders. Wilt u nog één keer een mooie fotoreportage, een blijvende herinnering, van en met uw paard? U kunt daarvoor een Basic, Standaard of Deluxe fotoshoot boeken.

  Wilt u daadwerkelijk het afscheid nemen van uw paard in beeld laten brengen? Boekt u dan de Afscheidsshoot paard. 

 • WAARDEVOL
  Het moeten laten gaan van onze dieren is een keuze waar helaas veel van ons vroeg of laat bij zullen moeten stilstaan. Het is een keuze van verdriet, van liefde, van loslaten. Bij het boeken van een afscheidsreportage is de fotograaf aanwezig voorafgaand en tijdens het laten inslapen van uw dier. Dit lijkt misschien wat vreemd, maar ervaring leert dat deze foto’s achteraf zeer waardevol kunnen zijn en kunnen helpen in de verwerking van het verlies.

 • LAST-MINUTE / SPOED
  Helaas is het niet altijd te plannen wanneer we afscheid moeten nemen van onze dierbaren. Voor last-minute aanvragen belt u het best naar 06-14544027. Bel gerust een aantal keer achter elkaar om spoed onder de aandacht te brengen!

TARIEVEN SPECIAL SHOOTS

Onderstaande tarieven zijn inclusief 21% btw, exclusief reiskosten (€ 0,18 per km, retour vanaf 1222JK). 

EQUINE FINE-ART v.a. €349

 • FINE-ART PAKKET 1
  Fine-art reportage met witte en/of zwarte achtergrond
  Inclusief 5 digitale foto’s (HR + WEB) 
  Inclusief deze 5 foto’s geprint op 13x19cm
  Inclusief muurwerk van 30x45cm 
  Nabestellen & upgraden mogelijk

 • FINE-ART PAKKET 2
  Fine-art reportage met witte en/of zwarte achtergrond
  Inclusief 7 digitale fine-art foto’s (HR + WEB)
  Inclusief deze 7 foto’s geprint op 13x19cm
  Nabestellen & upgraden mogelijk

 • UITBREIDEN V.A.€99
  Wilt u naast uw fine-art reportage ook graag een aantal ‘gewone’ paardenfoto’s, of foto’s met uw paard? Voor €99 is het pakket uit te breiden. We maken hierbij een extra fotoserie in een meer natuurlijke setting. Achteraf ontvangt u 3 extra foto’s (HR + WEB).
 

AFSCHEIDS FOTOSHOOT PAARD €349

 • 50+  DIGITALE FOTO’S
  In webformaat  met logo
  In groot formaat zonder logo
  Geleverd op USB-stick


 • ZWART-WIT
  Dit is een meer ‘documentaire’ fotoreportage, waarbij ik onzichtbaar aanwezig probeer te zijn en niet aanstuur. Uw foto’s worden afgeleverd in sfeervol zwart-wit. Het is in overleg ook mogelijk voorafgaand enkele kleurenfoto’s te maken. Ook andere wensen kunnen vooraf besproken worden.

 • SPOED
  Bel naar 06-14544027 om met spoed een reportage in te plannen, en ik probeer altijd tijd vrij te maken. Het is helaas niet altijd mogelijk een spoedreportage in te plannen.