Fotoshoot paard

Een waardevolle herinnering voor altijd

0K9B5647WEB

Werken in rust & ontspanning, en het aanpassen aan wat mens of dier te bieden heeft, staat centraal in mijn werkwijze als paardenfotograaf. 

U kunt niet alleen bij mij terecht voor een fotoshoot met paard, maar ook voor een reportage van uw paard(en) alleen. Door het goede overleg en de duidelijke instructies, voelen de meeste klanten zich al gauw op hun gemak. Ik geloof dat iedereen het beste tot zijn recht komt in de prettige sfeer die deze werkwijze uitstraalt: hierdoor worden de foto’s geen statische portretten, maar spiegelen zij als het ware het karakter van de geportretteerde.  Mijn specialisatie is paardenfotografie, van sportpaard tot koudbloed, van actiefotografie tot portretten en sfeervolle foto’s van de band tussen mens en dier. De informatie op deze pagina is voornamelijk gericht op paarden fotoshoots, maar wees absoluut vrij om contact op te nemen voor andere opdrachten. 

Heeft u na het lezen van onderstaande informatie nog vragen? Wellicht vindt u het antwoord terug op de veelgestelde vragen pagina. Liever persoonlijk contact, of al klaar om te boeken? Wacht niet langer meer en neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Let’s make memories!

HIer vind u alle informatie over de paardenfotoshoots, van portret of actie tot foto’s van mens & paard. 

Het is ook mogelijk een respectvolle afscheidsreportage of kunstzinnige Equine fine-art shoot te boeken.

Met haar geduld en geweldige oog voor detail heeft Nikki een prachtige fine-art reportage gemaakt

“Al geruime tijd wilden wij graag een unieke fotoreportage van ons paard. Een blik op het werk van Nikki zorgde ervoor dat onze keus voor een fotografe snel was gemaakt. Met haar geduld en geweldige oog voor detail heeft Nikki een prachtige fine-art reportage weten te maken van onze Bel!”

Sanne

Geduldig, professioneel en fijne aanwijzingen!

“Ik heb zeker goede ervaring met Nikki! Super geduldig, professioneel, en ze ziet meteen de mooie en goede posities. Ik ben daar zelf nooit zo goed in maar dankzij haar aanwijzingen lukte dat heel goed. Ik heb echt super mooie foto’s daardoor.”

Queenie

Nikki verstaat haar vak en heeft veel gevoel voor paarden

“Het resultaat van de fine-art shoot van Alucen was simpelweg fantastisch. Foto’s met puur Alucen en foto’s met wauw is dat mijn paard? Nikki verstaat haar vak en heeft veel gevoel voor paarden. Dat maakt de shoot zelf een feestje met daarna een geweldige selectie van mooie foto’s. Minpuntje is dat je dan moet kiezen!  Alles bij elkaar was dit een groot cadeau aan mezelf.”

Anouk

Fotoshoot met paard in bloemenveld

De band tussen mij en mijn paard prachtig in beeld gebracht

“Wauw, wat een geweldige foto’s maak Nikki! Ik heb het geluk gehad om al drie keer met Nikki te werken. Ze brengt zo veel positieve energie mee tijdens de fotoshoot en in het contact om de shoots heen. Zo voelde ik mij tijdens het maken van de foto’s op mijn gemak en is de band tussen mij en mijn paard prachtig in beeld gebracht. Ik kan niet wachten tot onze volgende samenwerking!”

Esther

“De sfeer tijdens een shoot van Nikki is ontzettend fijn!”

De sfeer tijdens een shoot van Nikki is ontzettend fijn! Ik ben zelf geen natural voor de camera maar met Nikki voelde alles zo ontspannen dat je de camera haast vergat. Ik ben zo ontzettend blij met de foto’s die ik van Nikki heb gekregen, ze zijn prachtig!

Bloem

Fine art paardenfotografie kunst

Het contact is fijn en de foto’s zijn altijd prachtig!

“Al meerdere fotoshoots met Nikki gedaan! Ik ben altijd super positief. Het contact is goed en fijn en de foto’s zijn altijd prachtig. Laatst een afscheidsshoot gehad (helaas) en ze kon gelijk super snel en maakte gelijk plek zodat het nog plaats kon vinden. Dankjewel Nikki!”

Tess

ALTIJD, BIJ ELKE PAARDEN FOTOSHOOT:

Een professionele aanpak met een persoonlijke benadering​

 • OP LOCATIE
  Uw fotoshoot kan plaatsvinden op een buitenlocatie naar keuze, van weiland tot bos, van strand tot heide.

  Geen mogelijkheid  uw paard te vervoeren? Geen probleem! De fotograaf komt naar u toe, en we gaan op zoek naar de meest fotogenieke plekken bij en rondom stal.
 • IN VRIJHEID
  Uw paard in vrijheid op de foto? Dankzij het gebruik van speciale fotohalsters is dit mogelijk zonder in te geven op veiligheid.

  De fotografe kan een stevig fotohalster meebrengen, waaraan uw eigen touw wordt geclipt. Na afloop worden het halster en touw weggewerkt.
 • INVULLEN NAAR WENS
  U boekt altijd een uitgebreide fotoshoot van paard of pony, zonder tijdsdruk (tenzij anders besproken).

  Uw fotoreportage is overigens volledig naar wens in te vullen, van  mooie portretten tot  actiefoto’s of juist liefdevolle foto’s samen. Uitloop is geen probleem.
 • ZELF KIEZEN

  Binnen 14 dagen ontvangt u een voorselectie > 50 foto’s om zelf uit te kiezen welke beelden u bewerkt wilt ontvangen. 

  Nabestellen kan  ook altijd en kost €15 per digitale foto. Bij het standaard pakket ontvangt u elke foto ook digitaal op hoge resolutie, zonder logo (voor privégebruik).  

fotoshoot met paard - van begin tot eind

VOORAF

Je kunt een fotoreportage het beste boeken per e-mail door een berichtje te sturen naar info@fotogenikki.nl, maar mag ook telefonisch contact opnemen met mij via 06-14544027.   Twijfel je over welk pakket het meest geschikt is? Dan adviseer ik je graag. Binnen 7 dagen ontvang je reactie. Geen reactie gehad? Excuses, zou je dan nog eens willen mailen?

We bespreken vooraf vast jouw ideeën en wensen. Ook als je niet precies weet wat je wilt, denk ik graag met je mee over mogelijkheden & locaties.  Ik kan naar jou toe komen, bij stal, of een mooi gebied in de buurt. Maar je mag ook je paard op de trailer zetten en mij om mooie locaties vragen! 

En of je nou vaker voor de camera hebt gestaan, of dat dit je eerste fotoshoot is, je ontvangt vooraf een handig document met tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden!

TIJDENS

Tijdens de fotoreportage nemen we rustig de tijd, zodat zowel jij als je paard goed op het gemak zijn. Zo vangen we de blikken van je paard die hem echt herkenbaar maken voor jou, en de oprechte en liefdevolle momenten tussen jullie samen. Gemiddeld duurt een fotoshoot 1 tot 2 uur. Als we wat langer bezig zijn doordat je paard of jij meer tijd nodig hebben te ontspannen, is dit inbegrepen in de prijs. 

Vind je het moeilijk om voor de camera te staan, maar wil je toch graag op de foto met je paard? Ik help je hier graag doorheen met rustige begeleiding en adviezen over hoe je kunt poseren. En tussen dit poseren door geef je gewoon wat extra knuffels aan je paard, zodat we ook die spontane momentjes vastleggen! 

Je mag gebruik maken van mijn fotohalsters zodat je paard achteraf ‘los’ lijkt te staan.

NA AFLOOP

Als het goed is, ga je na een superleuke ervaring weer naar huis en kijk je uit naar je foto’s! Na ongeveer 14 ontvang je een ruime voorselectie van de gemaakte foto’s. Hier mag jij zelf je eigen foto’s uit kiezen, die ik vervolgens voor je ga nabewerken. Je kunt uiteraard ook extra foto’s nabestellen voor €15 per foto.

Foto’s op webformaat worden in het klein voorzien van mijn watermerk, zoals foto’s op deze site. Foto’s in hoge resolutie kun je zelf (laten) afdrukken, en hebben geen logo of watermerk op de foto!

Na het doorgeven van je keuze, duurt het ongeveer 14 -21 dagen voor ik je foto’s zorgvuldig heb nabewerkt en digitaal verstuur. Zitten er fotoprints in het pakket? Dan kun je eerst controleren of de nabewerking naar wens is voor je de prints ontvangt.

prijzen paardenfotografie

Onderstaande tarieven zijn inclusief btw, exclusief reiskosten (€ 0,25 per km, retour vanaf 1222JK). 

Het is ook mogelijk een afscheidsreportage of equine fine-art shoot te boeken.

Elke reportage is in te vullen naar wens: van blackfoto’s tot actiefoto’s, van paardenportretten tot sprookjesachtige foto’s samen. Fine-art foto’s zijn uitgezonderd van de gewone fotoreportages. Wilt u wel graag een gewone fotoreportage uitbreiden met fine-art foto’s? Dat kan vanaf €125.

Voorbeeld paardenfotografie

BASIC – €325

 • 8 DIGITALE FOTO’S
  8x In webformaat  met logo
  1x in groot formaat zonder logo
  (Of: 1x Fotoprint 20x30cm)
 • 8 FOTOPRINTS 10x15cm
  Uw 8 gekozen foto’s ontvangt u ook afgedrukt op 10x15cm.

Voorbeeld fotoshoot paard

STANDAARD – €399

 • 10 DIGITALE FOTO’S
  In webformaat  met logo
  In groot formaat zonder logo
  Geleverd op USB-stick

 • 10 FOTOPRINTS 13x19cm 
  Uw 10 gekozen foto’s ontvangt u ook afgedrukt op 13x19cm. 

Voorbeeld fotoshoot met paard

DELUXE – €499

 • 15 DIGITALE FOTO’S
  In webformaat  met logo
  In groot formaat zonder logo
  Geleverd op USB-stick

 • FOTOBOEK 15x15cm
  Uw gekozen foto’s afgedrukt in een luxe fotoalbum van 15×15 – 15x20cm. 

Eén van deze pakketten uitbreiden met paarden fine-art fotografie?

Wanneer u graag naast uw gewone fotoreportage, ook enkele fine-art paardenfoto’s zou willen ontvangen, kunt u het bestaande pakket uitbreiden voor €125. Hierbij worden maximaal 30 minuten lang nog extra fine-art foto’s gemaakt met witte of zwarte achtergrond, en indien gewenst, met de flitsers. U ontvangt 2 extra digitale foto’s in groot formaat zonder logo (en webformaat met logo). 

Het is natuurlijk ook mogelijk een volledige paarden fine-art reportage te boeken, waarbij we werken zonder tijdsdruk en meer poses en ideeën kunnen uitwerken.

Fotoshoot paard boeken

0K9B6443WEB