meeloopdagen & workshops paardenfotografie en nabewerking

04 NOV 2020 || COVID 19 MAATREGELEN || Momenteel geen nieuwe meeloopdagen & groepsworkshops, wel privéworkshops en online cursussen.

01 NOV 2020 ||  Nieuwe video online || Bekijk nu de Behind the scenes video van de meeloopdag paardenfotografie in september

Groepsworkshops & meeloopdagen paardenfotografie

Altijd al eens willen mee fotograferen terwijl ik aan het werk ben, en daardoor de meest prachtige modellen kunnen vastleggen op bijzondere locaties? Dan is de meeloopdag echt iets voor jou! Je krijgt de unieke kans om in een kleine groep (maximaal 4 – 5 fotografen, naast mijzelf) met mij mee te fotograferen. Ik regel minimaal twee gave modellen en een locatie waar jij ook zeker portfolio-waardig materiaal kunt schieten. Daarnaast stuur ik de modellen aan én deel tijdens het fotograferen mijn instellingen met de deelnemers. Je leert hierdoor hoe je verschillende poses uitwerkt, welke sluitertijd / diafragma en ISO ik gebruik, en waar ik nog meer op let tijdens het fotograferen. Kortom: een leuk én leerzaam kijkje in de ‘keuken’!  

 • Elke meeloopdag biedt minimaal twee paarden als model
 • Elke meeloopdag vindt plaats op een gave locatie in de natuur
 • Ik stuur de modellen aan en werk verschillende poses en composities uit, die jij ook mee kunt fotograferen!
 • Tussendoor hoor je telkens mijn camera-instellingen, en is er ruimte voor vragen
 • We gebruiken speciale fotohalsters, welke je na afloop kunt weghalen in Photoshop. Zo staat of rent het paard echt ‘los’.

De meeloopdagen zijn toegankelijk voor fotografen van elk niveau. Overleg wel vooraf met welke (zoom)lens je werkt, zodat we elkaar niet in de weg staan, en vanaf dezelfde afstand kunnen fotograferen.

Of je nu zelf een fotograaf met interesse in dierenfotografie of paardenfotografie bent, óf juist als gepassioneerd paardenmens eens met de camera op pad wilt… De meeloopdag is leuk & leerzaam voor iedereen, en je komt met prachtige resultaten terug

Data & Prijzen meeloopdagen

Er staan momenteel geen meeloopdagen op de agenda.

Privéworkshops paardenfotografie

Een privéworkshop paardenfotografie in Hilversum, om beter te leren fotograferen of zelfs specifiek meer te leren over paardenfotografie? Deze één op één workshops zijn geschikt voor iedereen, van allround fotograaf tot binnen het specialisme van paardenfotografie. 

De workshops duren 2,5 tot 3 uur en bestaan uit een gedeelte theorie en praktijk. De theorie wordt toegespitst op jouw wensen en niveau, van camera-instellingen tot compositie, licht, of het aansturen van paard & model. Van te voren stel ik per e-mail of telefonisch al een aantal vragen en mag je zelf ook je vragen al voorleggen, zodat ik de theorie goed kan afstemmen op wat jij graag wilt leren! Wat ook kan, is het insturen van recent werk, waarna ik aan de hand hiervan een een leerzame workshop samenstel om jou verder te helpen! 

Naast het theoriegedeelte bestaat de workshop grotendeels uit een praktijkdeel. Afhankelijk van jouw wensen zorg ik voor één of twee mooie (paarden)modellen en richten we het praktijkgedeelte in zoals jij wenst: portretfoto’s van paarden alleen, actiefoto’s of juist sprookjesachtige foto’s van mens en paard samen? Alles is mogelijk! Het doel is dat je  na afloop niet alleen met mooie foto’s naar huis gaat, maar ook met nieuwe handvatten om zelf verder mee aan de slag te gaan! Ook onthoud je de behandelde theorie vaak beter door het direct in praktijk te brengen.

De kosten zijn voor een privéworkshop van ongeveer 2,5 uur zijn €299 voor één persoon, of €499 voor voor een duoworkshop wanneer je met twee personen bent. Optioneel kun je aansluitend nog een privécursus nabewerking boeken voor €75 voor één uur. Alle prijzen zijn uiteraard inclusief btw, drinken & snacks.

Mogelijke thema’s voor een privé workshop paardenfotografie:

Workshop blackfoto’s van paarden, sprookjesfoto’s leren maken, paardenfotografie bij zonsondergang, haarscherpe actiefoto’s & meer!

Online workshops nabewerking & fotografie coaching

Nikki de Kerf Fotografie biedt sinds 2018 online workshops nabewerking & coaching aan, om beter te leren nabewerken of fotograferen. Geen reistijd, geen andere deelnemers, maar een intensieve en op jouw wensen en niveau afgestemde les of workshop. De één op één workshops zijn geschikt voor iedereen, van allround fotograaf tot binnen het specialisme van paardenfotografie. 

De sessie wordt altijd kort voorbereid aan de hand van een digitaal formulier waarop je duidelijk jouw niveau en wensen communiceert. Het enige wat je tijdens de workshop nodig hebt is een computer/laptop/tablet met stabiele internetverbinding. Zo kunnen we bij elkaar mee kijken op het scherm. Een webcam of microfoon is niet per se nodig: we kunnen ook telefonisch contact hebben tijdens de workshop. Vervolgens kan de sessie worden ingevuld naar wens en is hierdoor geschikt voor elk niveau.

Eén op één – Betaalbaar – Leer beter nabewerken of fotograferen – inspiratie

Eén op één   Je kijkt live mee op mijn scherm, of ik op jouw scherm. Geen andere deelnemers, dus alles draait om wat jij wilt leren!

Betaalbaar – De sessies zijn mogelijk vanaf €70. Hoe meer sessies je afneemt, hoe goedkoper het wordt, en hoe meer je leert!

Leren nabewerken of fotograferen – Jij kiest waar je sessie over gaat. We kunnen jouw of mijn foto’s nabewerken, je portfolio bespreken of je verder op weg helpen in het fotograferen zelf. 

Inspiratiesessie – Ook mogelijk: je hebt het gevoel dat je vastzit, en wilt eens samen met een professioneel fotograaf kijken naar jouw werk, welke richting je op wilt, wat je misschien nog mist of welke kant je op zou willen. Boek dan een inspiratiesessie en… laat me je inspireren! 

Prijzen online workshop nabewerking & online coaching

Een online sessie is mogelijk vanaf één uur. Een sessie kan worden ingevuld naar wens, van het samen nabewerken van een aantal foto’s, tot het leren instellen van de camera of het ontvangen van feedback op gemaakte foto’s.

ENKEL – €70

 • ENKELE LES  (60 min)
  Een online coachingsessie duurt één uur, en kan worden ingevuld naar wens.

  Vind je het moeilijk in te schatten of je een enkele of dubbele sessie nodig hebt? Neem gerust contact op, zodat ik met je mee kan denken!  

Dubbel – €120

 • DUBBELE LES (120 min)
  Een online coachingsessie duurt één uur, en kan worden ingevuld naar wens.

  Vind je het moeilijk in te schatten of je een enkele of Dubbele sessie nodig hebt? Neem gerust contact op, zodat ik met je mee kan denken!  

Strippenkaart – €250

 • STRIPPENKAART (5x 60min)
  Met een strippenkaart koop je vijf lessen met een mooie korting!

  De strippenkaart is persoonsgebonden en maximaal 6 maanden geldig. Je kunt de lessen verdelen over deze tijd, of meerdere achter elkaar inplannen.

Mogelijkheden

Fotografeer jij hobbymatig óf als professional, en wil jij bijvoorbeeld…

 • Samen jouw foto’s bewerken in Adobe Photoshop of Adobe Lightroom? 
 • Zien hoe ik een aantal van mijn foto’s van begin tot eind nabewerk?
 • Leren om bijvoorbeeld storende objecten weg te werken, luchten vervangen en zonlicht toe te voegen?
 • Een sfeervol en sprookjesachtig resultaat krijgen door middel van de juiste fotografie of nabewerking?
 • Samen met een (andere) professional sparren om te kijken hoe je je werk naar een hoger niveau tilt?
 • De door jou gemaakte foto’s of je portfolio bespreken samen met een professional?
 • Meer leren over het instellen en controleren van je camera?
 • Weten hoe je met verschillende soorten licht kunt fotograferen?
Dan is de online workshop nabewerking of online coaching sessie uitermate geschikt!